Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Νίκος Σηφουνάκης: «Είναι το μέγιστο  ίσως μετά την μεταπολίτευση πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο και αυτό έχει αφετηρία την περίοδο 90-93 που ο κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε τελικά να κάνει αυτό, μπορεί να κάνει σήμερα ο κ. Καραμανλής. Αυτό το λέω γιατί φαίνεται να έχουν αλλάξει και οι συσχετισμοί μέσα στη ΝΔ. Αν δούμε πως ξεκίνησε η όλη διαδικασία και πως φτάσαμε εδώ, θα δείτε ότι ξεκίνησαν με την εθελούσια έξοδο. Η δεύτερη φάση ήταν με την τροπολογία που κατέθεσαν που ουσιαστικά έδωσαν τη δυνατότητα ιδιώτης επενδυτής να κάνει την αγορά του 20% και η Τρίτη και τελική φάση ήταν όταν αφού είχε κάνει το deal  ο ιδιώτης, στη συνέχεια προχώρησε η ΝΔ και το ολοκληρώνει αυτές τις μέρες.
Αν αυτό δεν είναι μια διαδικασία που για πρώτη φορά στη ιστορία την πρωτοβουλία την έχει η κυβέρνηση δια του ιδιώτη, αλλά δεν ξέρει κανείς ποιο μέρος της κυβέρνησης και φτάνουμε εδώ που φτάνουμε με μια προσπάθεια παραπλάνησης του λαού λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε το ίδιο, που έδωσε το 60% στο χρηματιστήριο».
«Είναι και μια απάτη  προς του ψηφοφόρους της ΝΔ γιατί τους είπαν ότι θα εκσυγχρονίσουν τη χώρα, θα αποκρατικοποιήσουν, θα ιδιωτικοποιήσουν, δεν του είπαν όμως ότι θα το κάνουν στις ελάχιστες κερδοφόρες  εταιρείες που έχει το δημόσιο, του είπαν για αυτές που επιβαρύνουν το Δημόσιο. Ξέρετε καμία από  αυτές που επιβαρύνει το δημόσιο να την έχουν εκσυγχρονίσει ή να ασχολήθηκαν αυτοί οι κύριοι; Με το φιλέτο ασχολούνται».
Μπάμπης Παπαπαναγιώτου: Πως στοιχειοθετείται η κατηγορία για απιστία;
«Όλη αυτή η διαδρομή από τον Μάρτη του 2004 μέχρι να φτάσουμε εδώ, δεν είναι μια μεθοδευμένη κίνηση προκειμένου να ξεπουληθεί ο ΟΤΕ;  Όταν παραλαμβάνεις ένα κολοσσό και μεθοδεύεις τις διαδικασίες μέχρι να φτάσει εδώ, γιατί το μεγαλύτερο έγκλημα που κάνει ο κ. Αλογοσκούφης είναι ότι ουσιαστικά κατάργησε τον φραγμό που μπορεί να έχει την παρέμβαση ένας ιδιώτης και κυρίως ότι κατεβαίνει το Δημόσιο κάτω από το 31%. Αυτό το άλλαξαν με νόμο, το μεθόδευσαν. Μη ξεχνάτε ότι ο Α. Παπανδρέου και οι άλλοι πήγαν στο δικαστήριο γιατί υποτίθεται εσκεμμένα άλλαξαν το νόμο το 1989 για τον Κοσκωτά και δεν αποδείχθηκε τίποτα στο δικαστήριο».
«Ο πρόεδρος μας απηύθυνε μια προ-ενημέρωση στην Γερμανική εταιρία λέγοντας ότι δε είναι σκόπιμο και σωστό να εμπλακείτε σε μια ιστορία που θα έχετε απέναντι σας το 50% του κοινοβουλίου και το 60% του ελληνικού λαού. Από κει και πέρα είναι δικό τους θέμα το τι θα κάνουν. Η Ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη αύριο, όποια θα είναι αυτή, να βρει τους μηχανισμούς εκείνους ώστε να προσπαθήσει γι'αυτό που έγινε και να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες και οι ποινικές ευθύνες».
«Για την Ελλάδα ο ΟΤΕ είναι η επιχείρηση κολοσσός. Η επιχείρηση που κάνει πολιτική σε όλα τα Βαλκάνια. Όταν την πουλήσει ο κ. Καραμανλής και ο κ. Αλογοσκούφης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας που πάει σήμερα στα Βαλκάνια και έχει το κύρος ότι εκπροσωπεί αυτό τον κολοσσό, θα το έχει αυτό το κύρος; Θα τον λαμβάνει κανείς υπόψη;».